je kijkt naar een bos waar de zon met als zijn warme stralen door de bomen schijnt, je uitnodigt om vooral in het bos te komen wandelen en te aarden

aarden

Aarden, we vergeten het zo makkelijk, omdat we ons prettiger voelen als we weg mogen.

voelen

Aarden laat ons voelen waar gewerkt mag worden, waar werk aan de winkel is, waar te leren valt, waar losgelaten mag worden en bovenal wat teruggegeven mag worden aan moeder natuur. En soms dat is vooral energetische “rommel” van anderen.

Hoogsensitieve vrouwen nemen nu eenmaal eenvoudig de rommel van anderen over. Door goed te aarden zorg je dat je deze rommel, die niet van jou is, teruggeeft aan moede-aarde.

Houdt dus contact met moede-aarde en wees je bewust van haar continue functie. Laat los wat niet van jou is zodat ruimte ontstaat om bij jezelf te zijn. Dit is een continu proces dat vooral door mag blijven gaan.

aarden niet vanzelfsprekend

Door te aarden nemen we nog bewuster alles waar wat er in ons lijf aanwezig is. Voelen we nog meer. Hoe meer bagger en ballast je van anderen hebt “opgepikt” hoe meer er waar te nemen is.

Soms is er zoveel tegelijkertijd dat we in stress en verkramping raken en dat ons lijf in een overlevingsstand komt. In deze stand zijn we niet geaard, maar zijn we aan het óverleven

Zijn we zo geraakt door alles wat er zich aandient, dan trekken we ons het liefst terug in onze schulp om zo te kunnen overleven.

Wees je bewust dat je als hooggevoelige vrouw makkelijk de ballast van anderen overneemt. Wees je bewust dat je deze ballast van anderen weer mag loslaten. Dit heb je nodig om te leren ervaren wat van jou is en wat van een ander is. Soms is dat verschil zo minimaal dat het helemaal niet zo makkelijk is om dit onderscheid te maken/te voelen.

Des te belangrijker is het om te aarden, en bewust in verbinding met moede-aarde te zijn. Puur en alleen om dicht bij jezelf te komen/te zijn. Het is een proces van vallen en opstaan. Soms zul je weer even hard vallen om te leren en wijsheid tot je te nemen, om het vervolgens te kunnen delen. Zie vallen niet als een zwakte maar als een kans om te leren en je verder te ontwikkelen.

Warme groet Saskia | Zuiver Bewust

Menu